Tak to już jest...że jedyne stałe w mojej kuchni, to zmiany i poszukiwania.
Postanowiłam skiełkować bio pszenicę...i udało się, następnie zmieliłam w blenderze i upiekłam z tego chleb...
Składniki:
skiełkowana pszenica, mąka pszenna razowa, mąka orkiszowa, mąka z marantusa, ugotowana ciecierzyca, siemię lniane, zakwas pszenny
Przyprawy:
sól morska, imbir, kurkuma, sproszkowane algi morskie
Wykonanie:
Do miski wkładamy kolejno:
D - zakwas z mąki pszennej, przesianą mąkę pszenną razową oraz orkiszową, skiełkowaną pszenicę
O - mąka z amarantusa, kurkuma
Z - siemię lniane, ugotowana ciecierzyca
M - szczypta imbiru
W - woda, algi morskie, sól
Wymieszać na fajną masę, włożyć do foremki i zostawić na kilka godzin do wyrośnięcia. Smacznego i zdrowego chlebka :)
Postanowiłam skiełkować bio pszenicę...i udało się, następnie zmieliłam w blenderze i upiekłam z tego chleb...
Składniki:
skiełkowana pszenica, mąka pszenna razowa, mąka orkiszowa, mąka z marantusa, ugotowana ciecierzyca, siemię lniane, zakwas pszenny
Przyprawy:
sól morska, imbir, kurkuma, sproszkowane algi morskie
Wykonanie:
Do miski wkładamy kolejno:
D - zakwas z mąki pszennej, przesianą mąkę pszenną razową oraz orkiszową, skiełkowaną pszenicę
O - mąka z amarantusa, kurkuma
Z - siemię lniane, ugotowana ciecierzyca
M - szczypta imbiru
W - woda, algi morskie, sól
Wymieszać na fajną masę, włożyć do foremki i zostawić na kilka godzin do wyrośnięcia. Smacznego i zdrowego chlebka :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz