wtorek, 19 lipca 2011

Maślana fasolka szparagowa na gęsto

Nabyłam drogą internetową jeszcze przed urlopem śmietankę owsianą...i zachwyt mój nad tym produktem dziś przewodził sztuce kulinarnej. Z domu od mamy przywiozłam sporą kiść maślanej fasolki szparagowej, dodając do niej wspomnianą śmietanę, gałkę muszkatołową, nad którą również mogłabym napisać esej...powstało niebo, które znalazło swoje zaszczytne miejsce w mojej gębie...


Składniki:
maślana fasolka szparagowa, masło, śmietana owsiana, mąka owsiana
Przyprawy:
gałka muszkatołowa, sól
Wykonanie:
O - wrzątek
Z- pokrojona w kostkę fasolka, następnie odrobina masła
M - mąka owsiana połączona montewką ze śmietaną owsianą
W - sól


Pychotka...a ta gałka...


3 komentarze: