Moje łazikowanie w czasie wolnym skutkuje myśleniem dość intensywnym o kuchni...o moim powrocie do domu i rzuceniem się z miłością do gotowania, bo to kocham...
W miesiąc lipcu wykorzystuję zapasy domowe...wpadł mi zatem w ręce pojemniczek z mlekiem kokosowym w proszku, dokupiłam marchewki, kalafior dostałam od mamy...
Składniki:
marchew, kalafior, cebula, seler, natka lubczyka, ziemniaczki, olej kokosowy, sos sojowy
Przyprawy:
gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, kurkuma, algi sproszkowane
Wykonanie:
Do garnka:
Z - olej kokosowy, pokrojone w kosteczki ziemniaczki młode, seler, marchewki,
M - gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy
W - algi sproszkowane, sos sojowy, szczypta soli
D - nać lubczyka
O - kurkuma wrzątek
Pogotować to do miękkości, zmiksować na gładką masę, a następnie dodać:
Z - mleko kokosowe, kalafior, pogotować ok 15 min jeszcze i gotowe :)
W miesiąc lipcu wykorzystuję zapasy domowe...wpadł mi zatem w ręce pojemniczek z mlekiem kokosowym w proszku, dokupiłam marchewki, kalafior dostałam od mamy...
Składniki:
marchew, kalafior, cebula, seler, natka lubczyka, ziemniaczki, olej kokosowy, sos sojowy
Przyprawy:
gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, kurkuma, algi sproszkowane
Wykonanie:
Do garnka:
Z - olej kokosowy, pokrojone w kosteczki ziemniaczki młode, seler, marchewki,
M - gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy
W - algi sproszkowane, sos sojowy, szczypta soli
D - nać lubczyka
O - kurkuma wrzątek
Pogotować to do miękkości, zmiksować na gładką masę, a następnie dodać:
Z - mleko kokosowe, kalafior, pogotować ok 15 min jeszcze i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz