No, a tym chlebku zakończyłam pracę w weekendowej piekarni :)
Składniki:
Zakwas pszenny, mąka pszenna typ 1850, płatki amarantusa, otręby orkiszowe, mąka orkiszowa, mąka kukurydziana, olej kokosowy, uprażone ziarna słonecznika i siemienia lnianego, woda gazowana, mąka owsiana, łyżeczka melasy z buraków
Przyprawy:
sól himalajska, kurkuma, spirulina w proszku
Wykonanie:
Do miski wkładamy:
D - mąka orkiszowa, mąka pszenna typ 1850, uprażone ziarenka
O - kurkuma
Z - olej kokosowy
M - mąka owsiana
W - sól, woda gazowana i niegazowana, mniej więcej pół na pół, spirulina w proszku
D - zakwas pszenny, otręby orkiszowe
O - płatki amarantusa
Z - łyżeczka melasy z buraków dla ładnego, brązowego koloru
I znowu, do foremek wyłożonych papierem, zostawić na noc do wyrośnięcia i upiec :)
Składniki:
Zakwas pszenny, mąka pszenna typ 1850, płatki amarantusa, otręby orkiszowe, mąka orkiszowa, mąka kukurydziana, olej kokosowy, uprażone ziarna słonecznika i siemienia lnianego, woda gazowana, mąka owsiana, łyżeczka melasy z buraków
Przyprawy:
sól himalajska, kurkuma, spirulina w proszku
Wykonanie:
Do miski wkładamy:
D - mąka orkiszowa, mąka pszenna typ 1850, uprażone ziarenka
O - kurkuma
Z - olej kokosowy
M - mąka owsiana
W - sól, woda gazowana i niegazowana, mniej więcej pół na pół, spirulina w proszku
D - zakwas pszenny, otręby orkiszowe
O - płatki amarantusa
Z - łyżeczka melasy z buraków dla ładnego, brązowego koloru
I znowu, do foremek wyłożonych papierem, zostawić na noc do wyrośnięcia i upiec :)
co jeden to fajniejszy chlebek
OdpowiedzUsuń