Żółta soczewica, czonek i świeże zioła...chyba nie ma pyszniejszego połączenia.
Do tgo towarzystwo warzyw dowolnego rodzaju...świezych warzyw z warzywniaczka pod blokiem....i można cieszyć się wiosną :)
Do zrobienia gulaszu potrzebujemy:
dwa ziemniaki
marchew - 2 sztuki
pietruszka
ćwiartka selera
cukinia
czosnek
cebulka
pieprz cytrynowy
sól czarna himalajska
łyżka sosu sojowego
curry
kurkuma
szklanka żółtej soczewicy
łyżka tymianku
Wykonanie:
Zerknij też na ...
Do tgo towarzystwo warzyw dowolnego rodzaju...świezych warzyw z warzywniaczka pod blokiem....i można cieszyć się wiosną :)
Do zrobienia gulaszu potrzebujemy:
dwa ziemniaki
marchew - 2 sztuki
pietruszka
ćwiartka selera
cukinia
czosnek
cebulka
pieprz cytrynowy
sól czarna himalajska
łyżka sosu sojowego
curry
kurkuma
szklanka żółtej soczewicy
łyżka tymianku
Wykonanie:
- Warzywa obrać, pokroić w kosteczkę ( poza cuknią ) - wrzucić do rondelka, zalać wrzątkiem i poddusić koło 10 minut - Z
- Dorzucić szklankę opłukanej żółtej soczewicy - Z
- Cebulę pokrojoną w pióra - M
- Czosnek pokrojony w plasterki - M
- Dodać cukinię - Z
- Poddusić całość koło 10 minut jeszcze.
- Curry, pieprz cytrynowy - M
- Sól czarna himalajska, sos sojowy - W
- Świeży rozmaryn i tymianek -D
- Kurkuma, tymianek - O
Podawać z brązowym okrągłym ryżem, świezymi warzywami, lub jakkolwiek chcecie.
Wiem, że nie wygląda "efektownie"... ale za to smakuje pysznie :)
Zerknij też na ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz