Szpinak z fasolką mung...nie ma piękniejszego i smaczniejszego połączenia.
Lubię małe fasolki...a to połączenie jest wyjątkowo proste i szybkie do zrobienia.
Fasola wymaga wcześniejszego namoczenia, żeby się łatwiej gotowała. A szpinak wtapia się w nią w idealnie szybkim tempie. Zatem danie dla zapracowanych i wymagających dobrego smaku :) I najważniejsze, że pełnowartościowe.
U mnie gościło w towarzystwie kaszy jęczmiennej, która przez jakiś czas poszła niejako w odstawkę...
Składniki:
Zerknij też na ...
Lubię małe fasolki...a to połączenie jest wyjątkowo proste i szybkie do zrobienia.
Fasola wymaga wcześniejszego namoczenia, żeby się łatwiej gotowała. A szpinak wtapia się w nią w idealnie szybkim tempie. Zatem danie dla zapracowanych i wymagających dobrego smaku :) I najważniejsze, że pełnowartościowe.
U mnie gościło w towarzystwie kaszy jęczmiennej, która przez jakiś czas poszła niejako w odstawkę...
Składniki:
- trzy
duże kiście szpinaku
- szklanka suchej fasoli mung
- trzy ząbki czosnku
- cebula
- pieprz,
sól
- olej
ryżowy
- kurkuma
- asafetyda
Wykonanie:
- Fasolę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości.
- Do rondla wsypać pokrojoną w pióra cebulę - M, dodać olej ryżowy - Z i poddusić wszystko razem.
- Dorzucić czosnek pokrojony w plasterki - M, pieprz i asafetydę - M
- Po tym, jak cebulka zmięknie wsypać fasolę ugotowaną i sól - W
- Szpinak pokrojony w paseczki- D
- Kurkuma - O
- Poddusić tylko tyle, aby szpinak zmiękł.
- Podawać z czym Wam serce podyktuje :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz