sobota, 25 sierpnia 2012

Chleb z mąki gryczanej

Mąka gryczana stała się moim objawieniem...przypadkiem na półce sklepowej oczy moje szukające mąki kukurydzianej przypadkiem zatrzymały się na brązowym opakowaniu...myślę sobie, wezmę, skoro i tak kukurydzianej nie ma...
No i wczoraj podarłam znów po kolejne kilogramy...jestem nią bowiem oczarowana, jej smakiem, jak również posiadanym sporą ilością białka...

A chleb robiło się pysznie...i prosto.
Mąka jest bardzo lekka i nie zawiera otrąb dzięki czemu nie trzeba jej przesiewać przez sitko :)

D - zakwas pszenny
O - mąka gryczana, kurkuma
Z - oliwa, siemię lniane, słonecznik
M - czarnuszka
W- sól morska, woda, sproszkowana spirulina
D - mąka orkiszowa
O - dorzuciłam jeszcze mąkę z amarantusa

Białka w chlebie nigdy dość...
A najlepiej smakuje maczany w oleju lnianym...zamiast łykać witaminy, można po prostu dobrze zjeść :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz