Kto powiedział, że nie możemy łamać schematów?
Kto zabroni weganinowi z ziemniaków, podawanych zwykle na stół do obiadu zrobić pysznej pasty do chleba?
Kto nie pozwoli połączyć ziemniaka z pieczarkami...z nutą rozmarynu świeżego i posypać spiruliną?
Jeśli tak...to ja się sprzeciwiam i łączę to wszystko w całość, na chlebek.
Pasta wyszła sama z siebie...a smakiem też oczarowała...zwykły ziemniak, a ile przyjemności, zachwytu i niedowierzania z ust warsztatowiczów...to niebywałe :)
Kto zabroni weganinowi z ziemniaków, podawanych zwykle na stół do obiadu zrobić pysznej pasty do chleba?
Kto nie pozwoli połączyć ziemniaka z pieczarkami...z nutą rozmarynu świeżego i posypać spiruliną?
Jeśli tak...to ja się sprzeciwiam i łączę to wszystko w całość, na chlebek.
Pasta wyszła sama z siebie...a smakiem też oczarowała...zwykły ziemniak, a ile przyjemności, zachwytu i niedowierzania z ust warsztatowiczów...to niebywałe :)
- Ziemniaki na parze - w ilości dowolnej, ile chcecie zrobić pasty - Z
- Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić cebulkę do szklenia, po czym dorzucić pieczarek - Z, poddusić to wszystko aby pieczarki były na pól twarde, żebśmy my z nich ciapki nie zrobili.
- Połączyć oba składniki, doprawić pieprzem - M
- Szczyptą soli i spiruliny - W
- Dorzucić świeży rozmaryn - D
- Kurkumy szczyptę - O
Połączyć i smarować chleb do woli !
Pycha! Z chęcią zrobię jutro taki obiad :)
OdpowiedzUsuń