środa, 21 sierpnia 2013

Ziemniaki w paście...

Kto powiedział, że nie możemy łamać schematów?
Kto zabroni weganinowi z ziemniaków, podawanych zwykle na stół do obiadu zrobić pysznej pasty do chleba?
Kto nie pozwoli połączyć ziemniaka z pieczarkami...z nutą rozmarynu świeżego i posypać spiruliną? 
Jeśli tak...to ja się sprzeciwiam i łączę to wszystko w całość, na chlebek.

Pasta wyszła sama z siebie...a smakiem też oczarowała...zwykły ziemniak, a ile przyjemności, zachwytu i niedowierzania z ust warsztatowiczów...to niebywałe :)


  1. Ziemniaki na parze - w ilości dowolnej, ile chcecie zrobić pasty - Z
  2. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić cebulkę do szklenia, po czym dorzucić pieczarek - Z, poddusić to wszystko aby pieczarki były na pól twarde, żebśmy my z nich ciapki nie zrobili.
  3. Połączyć oba składniki, doprawić pieprzem - M
  4. Szczyptą soli  i spiruliny - W
  5. Dorzucić świeży rozmaryn - D
  6. Kurkumy szczyptę - O
Połączyć i smarować chleb do woli !

1 komentarz: