poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Pasta do chleba słodko-pikantna, armoatyczna

Dręczą mnie "wyrzuty sumienia", że mam mniej czasu chwilowo na gotowanie...że pogoda zawsze podsyła mi przejażdżkę rowerową, zamiast zatrzymać w kuchni...ale niebawem zmian w moim życiu będzie znacznie więcej i tym samym więcej czasu na gotowanie :)

Póki co podzielę się z Wami prostym jakże przepisem na pyszną pastę do chleba, pachnacą Indiami...kokosem, garam masalą...do tego z prażonym słonecznikiem...


  1. 4 marchewki ugotowane na parze - Z
  2. Olej kokosowy - 2 łyżki rozgrzać na patelni, wsypać 4 łyżki wiórek kokosowych i dwie łyżki słonecznika - podprażyć do momentu, aż wiórki kokosowe tak pięknie się zabrązowią i wyłonią na powierzchnię patelni mega cudowny aromat - Z
  3. Połączyć wszystko ze sobą - doprawić garam masalą - M
  4. Doprawić solą - W
  5. Dodać kilka kropli soku z cytryny - D
  6. Opruszyć kurkumą - O
Proste, pyszne i wyśmienite :)

Posypać prażonym siemieniem lnianym i na kanapkach kosztować :) albo łyżeczką z miseczki :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz