Mam nadzieję, że mój blender wytrzyma moje kombinowania kuchenne z ucieraniem wiórek kokosowych, bo oświadczam oficjalnie, że nie zaprzestanę :)
Ucieranie masła sprawia mi mnóstwo radości, ze względu na smak masła ucieranego przeze mnie. A tym razem wzbogaciłam zupę o "śmietanę" kokosową, którą z radością zrobiłam w kuchni. Nic prostszego, jak tylko do ucieranego masła dodać wrzątku...w takiej ilości, dzięki której uzyskamy oczekiwaną konsystencję. I dodawać do zupy...i rozkoszować się tym smakiem.
Śmietana doskonale komponuje się w daniach z dyni...po zupie przyszła pora a gulasz dyniowo-cukiniowy , też pyszny, ale póki co podaję przepis na prostą zupę dyniową.
Po raz pierwszy, wstyd się przyznać posmakowałam dyni hokkaido...
Zerknij też na ...
Ucieranie masła sprawia mi mnóstwo radości, ze względu na smak masła ucieranego przeze mnie. A tym razem wzbogaciłam zupę o "śmietanę" kokosową, którą z radością zrobiłam w kuchni. Nic prostszego, jak tylko do ucieranego masła dodać wrzątku...w takiej ilości, dzięki której uzyskamy oczekiwaną konsystencję. I dodawać do zupy...i rozkoszować się tym smakiem.
Śmietana doskonale komponuje się w daniach z dyni...po zupie przyszła pora a gulasz dyniowo-cukiniowy , też pyszny, ale póki co podaję przepis na prostą zupę dyniową.
Po raz pierwszy, wstyd się przyznać posmakowałam dyni hokkaido...
- Nastawić około 2 litry wrzątku - O
- Dorzucić 4 liście laurowe i kilka owoców jałowca - O
- 3 marchewki i jedna pietruszka niewielkie obrać ze skór, pół niewielkiego selra, pokroić w plastry i wrzucić do wrzątku - Z
- Pół dyni hokkaido pokroić w kostkę i wrzucić do zupy - Z
- Gotować koło 20 minut.
- Dorzucić 4 ząbki czosnku - M
- Pod koniec gotowania opruszyć pieprzem - M
- Dodać sól himalajską - W
- Sok z połówki soku z cytryny - D
- Szczypta kurkumy - O
- Śmietana kokosowa -Z
Ech...nie zostało jej wiele...
Zerknij też na ...
Ja tez wcxoraj spróbowałam po raz 1 tej dynki w gulaszu.Jest boska!!!Przepis na zupke na pewno wypróbuje w wersji z śmietaną kokosową.
OdpowiedzUsuń