Przed urlopem zakupiliśmy pojemniczki na lody...a po urlopie postanowiliśmy zapełnić je zawartością mocno czekoladową...
Udało mi się kupić w drogeriach rossman gorzką czekoladę w całkiem ładnej i rozsądnej cenie...staję się chyba miłośniczką produktów spożywczych w tej sieciówce. Prawie wszystko nie zawiera śmieciowych dodatków, a do tego jeszcze jest w fajnych granicach cenowych...wczoraj oczarowało mnie mleko kokosowe bez dodatków za 6 zł...nie wspominając o mleku ryżowo-waniliowym...szkoda tylko, że u mnie w mieście tych spożywczych rarytasów nie ma...
Mleko kokosowe można użyć do zrobienia lodów, wegańskich, czekoladowych...
Potrzebujemy na szybkie lody (ja zrobiłam już zapas mleka kokosowego w lodówce na kolejne eksperymenty...i tu moja drobra rada, nie kupujcie mleka z konserwantami...albo kupcie dwa dla porównania i zdecydujcie sami te, które pachnie naturalnością...
- Puszkę mleka kokosowego schłodzić przez 24 godz w lodówce, po wyjęciu odlać część stałą, zmiksować ją z 2 łyżkami ksylitolu - Z
- Dodać wiórków koksowych 3 łyżki - Z
- Kakao surowe - 4 łyżki, w zależności, jak mocno kakaowe chcemy - O
- Gorzka czekolada, dwie duże kostki pokrojone na drobno nożem - O
- Dojrzały banan zmiksowany na gładką masę - Z
- Łyżka oleju kokosowego - Z
- Szczypta cynamonu - M
- Szczypta soli - W
- Kilka kropli soku z cytryny - D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz