Wczorajszy obiad...myśl szybka...co na sałatkę, skoro pokusiłam się na kluski śląskie w wersji wegańskiej...
Mizeria...bo migadały przecież namoczyłam, więc zamiast mleka można z niej zrobić gęstszą formę, ale już teraz wiem, że będę ją doskonalić...bo mimo wszystko oddzieliło się mleko...ale w połączeniu z kluskami śląskimi wyszło całkiem fajnie :)
Na taką miseczkę użyłam:
Mizeria...bo migadały przecież namoczyłam, więc zamiast mleka można z niej zrobić gęstszą formę, ale już teraz wiem, że będę ją doskonalić...bo mimo wszystko oddzieliło się mleko...ale w połączeniu z kluskami śląskimi wyszło całkiem fajnie :)
Na taką miseczkę użyłam:
- 4 ogórki gruntowe pokrojone w kostkę
- pół pęczku rzodkiewki pokrojonej w kostkę
- wszystko wspólnie opruszyć solą
- zrobić "śmietanę" z migdałów - namoczone migdały, obrane ze skórki, zmiksować z wrzącą wodą - ułożyć na warzywach
- pokroić szczypiorek - posypać na śmietanę
- opruszyć podprażonym siemieniem lnianym, czarną gorczycą, pieprzem...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz