poniedziałek, 3 czerwca 2013

Wegańska wersja mizerii

Wczorajszy obiad...myśl szybka...co na sałatkę, skoro pokusiłam się na kluski śląskie w wersji wegańskiej...
Mizeria...bo migadały przecież namoczyłam, więc zamiast mleka można z niej zrobić gęstszą formę, ale już teraz wiem, że będę ją doskonalić...bo mimo wszystko oddzieliło się mleko...ale w połączeniu z kluskami śląskimi wyszło całkiem fajnie :)



Na taką miseczkę użyłam:

  1. 4 ogórki gruntowe pokrojone w kostkę
  2. pół pęczku rzodkiewki pokrojonej w kostkę
  3. wszystko wspólnie opruszyć solą
  4. zrobić "śmietanę" z migdałów - namoczone migdały, obrane ze skórki, zmiksować z wrzącą wodą - ułożyć na warzywach
  5. pokroić szczypiorek - posypać na śmietanę
  6. opruszyć podprażonym siemieniem lnianym, czarną gorczycą, pieprzem...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz