wtorek, 29 maja 2012

Mleko ryżowe bananowo-truskawkowe

I tu z uporem maniaka będę nadal drążyć temat, rozpoznawać smaki, przyzwyczajać się do substytutów mleka krowiego...
Zrobienie takiego cuda z ryżu to banalna sprawa...a jaka uczta da podniebienia :)....mhmhmhmhmhmmh....


Składniki:
ryż
gorąca woda
laska wanilii
banan
truskawki
brązowy cukier
I wykonanie:
Ryż ugotować z laską waniliową do miękkości. Laskę waniliową po ugotowaniu wyjąć i wydusić jej zawartość do mleka. Dodać do niego cztery razy tyle ile go jest - wody ciepłej, zblendować, odstawić na jakaś godzinkę...
Przesiać przez sitko, dodać banana, truskawki, cukier, zmiksować...i jakże inaczej, smacznego!






1 komentarz:

  1. Pyszotka! :) Aktualnie mam fazę na wegański kefirek. Codziennie piję pod różną postacią, z różnymi dodatkami. :) Wspaniałości! :)
    Wszystkiego dobrego wegańskieego! :)

    OdpowiedzUsuń