Przepis trywialny...poszłam do łazienki umyć dłonie indyjskim mydełkiem...zgasiłam światło wychodząc, i do głowy wpadł mi pomysł na kaszę do zupy...
I od jakiegoś czasu znowu jestem pod wrażeniem gałki muszkatołowej świeżo potartej na tarce...tym razem w duecie z oregano...:)
Składniki:
ziemniaki, marchew, brokuł, kasza jaglana, siemię lniane, słonecznik, korzeń imbiru, przecier pomidorowy
Przyprawy:
oregano, gałka muszkatołowa, sos sojowy, sól, kurkuma, szczypta chilli
Wykonanie:
Do garnka wlać wodę, podgrzać
O - wrzątek
Z - ziemniaki, marchew, a po kilkunastu minutach brokuł
Zawartość patelni:
Na patelnię suchą rozgrzaną wrzucić kaszę jaglaną, podprażyć -O
Z - siemię lniane, słonecznik, olej z pestek winogron
M - gałka muszkatołowa, korzeń imbiru
W - sos sojowy sól, wróćmy jeszcze do Metalu
M - starty korzeń imbiru
Zagotować, doprawić:
W - solą
D - przecier pomidorowy
O - kurkuma
i smacznego :)
I od jakiegoś czasu znowu jestem pod wrażeniem gałki muszkatołowej świeżo potartej na tarce...tym razem w duecie z oregano...:)
Składniki:
ziemniaki, marchew, brokuł, kasza jaglana, siemię lniane, słonecznik, korzeń imbiru, przecier pomidorowy
Przyprawy:
oregano, gałka muszkatołowa, sos sojowy, sól, kurkuma, szczypta chilli
Wykonanie:
Do garnka wlać wodę, podgrzać
O - wrzątek
Z - ziemniaki, marchew, a po kilkunastu minutach brokuł
Zawartość patelni:
Na patelnię suchą rozgrzaną wrzucić kaszę jaglaną, podprażyć -O
Z - siemię lniane, słonecznik, olej z pestek winogron
M - gałka muszkatołowa, korzeń imbiru
W - sos sojowy sól, wróćmy jeszcze do Metalu
M - starty korzeń imbiru
Zagotować, doprawić:
W - solą
D - przecier pomidorowy
O - kurkuma
i smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz