Czasem, kiedy robisz humus, zostaje ciecierzyca, kiedy robisz tartę, pieczarki i brokuł już się na niej nie zmieściły...wtedy można pokusić się o stworzenie czegoś na szybko i na bardzo pysznie :)
Składniki:
brokuł, kilka pieczarek, ugotowana ciecierzyca, przecier pomidorowy, por, olej z pestek winogron, sos sojowo-grzybowy, korzeń imbiru, natka pietruszki
Przyprawy:
garam masala, sól, kurkuma, majeranek, curry
Wykonanie:
Do gulaszu doskonale pasuje lekko słodkawa i zasadowa kasza jaglana, zwłaszcza korzystnie wpływająca na pracę naszego organizmu w okresie zimowym. Ogrzewa go, wyprowadza toksyny i śluz, który jest zwykle częścią przeziębienia jesiennego.
Na patelnię:
Z - olej z pestek winogron
M - por, podsmażyć, dodać
Z - ciecierzycę
M - garam masala, curry
Z - pieczarki i brokuł
M - starty korzeń imbiru, majeranek
W - sól, sos sojowo-grzybowy
D - natka pietruszki, przecier pomidorowy
O - kurkuma
Podawać z kaszą jaglaną :)
Składniki:
brokuł, kilka pieczarek, ugotowana ciecierzyca, przecier pomidorowy, por, olej z pestek winogron, sos sojowo-grzybowy, korzeń imbiru, natka pietruszki
Przyprawy:
garam masala, sól, kurkuma, majeranek, curry
Wykonanie:
Do gulaszu doskonale pasuje lekko słodkawa i zasadowa kasza jaglana, zwłaszcza korzystnie wpływająca na pracę naszego organizmu w okresie zimowym. Ogrzewa go, wyprowadza toksyny i śluz, który jest zwykle częścią przeziębienia jesiennego.
Na patelnię:
Z - olej z pestek winogron
M - por, podsmażyć, dodać
Z - ciecierzycę
M - garam masala, curry
Z - pieczarki i brokuł
M - starty korzeń imbiru, majeranek
W - sól, sos sojowo-grzybowy
D - natka pietruszki, przecier pomidorowy
O - kurkuma
Podawać z kaszą jaglaną :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz