sobota, 17 grudnia 2011

Bakłażanowy gulasz

Tak to w przyrodzie zwykle jest, że co oddajemy - wraca do nas. 
Ta zasada również dotyczy kulinariów...oddałam bowiem na weselu Damiana i Edytki bakłażana nie ruszając jego kapciowatej postaci, a dziś dostałam na obiad bakłażana i towarzystwo Edytki i Damiana. 
Baklażan mnie zachwycił...


Składniki:
bakłażan, zielona soczewica, por, sos sojowy, olej kokosowy

Przyprawy:
indyjska papryczka chilli, garam masala, bazylia, sól, ziele angielskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, kozieradka

Wykonanie:
Soczewicę ugotować.


Na patelnię:
Z - olej kokosowy
M - por, garam masala, papryczka chilli, ziele angielskie, bazylia, gałka muszkatołowa
poddusić, aby por puścił sok
Z - bakłażan pokrojony w kosteczkę
M - curry
W - sos sojowy, sól, ugotowana soczewicę
D - natka pietruszki
O - kurkuma, kozieradka

Podawać z kaszą jaglaną :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz