Tak to w przyrodzie zwykle jest, że co oddajemy - wraca do nas.
Ta zasada również dotyczy kulinariów...oddałam bowiem na weselu Damiana i Edytki bakłażana nie ruszając jego kapciowatej postaci, a dziś dostałam na obiad bakłażana i towarzystwo Edytki i Damiana.
Baklażan mnie zachwycił...
Składniki:
bakłażan, zielona soczewica, por, sos sojowy, olej kokosowy
Przyprawy:
indyjska papryczka chilli, garam masala, bazylia, sól, ziele angielskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, kozieradka
Wykonanie:
Soczewicę ugotować.
Na patelnię:
Z - olej kokosowy
M - por, garam masala, papryczka chilli, ziele angielskie, bazylia, gałka muszkatołowa
poddusić, aby por puścił sok
Z - bakłażan pokrojony w kosteczkę
M - curry
W - sos sojowy, sól, ugotowana soczewicę
D - natka pietruszki
O - kurkuma, kozieradka
Podawać z kaszą jaglaną :)
Ta zasada również dotyczy kulinariów...oddałam bowiem na weselu Damiana i Edytki bakłażana nie ruszając jego kapciowatej postaci, a dziś dostałam na obiad bakłażana i towarzystwo Edytki i Damiana.
Baklażan mnie zachwycił...
Składniki:
bakłażan, zielona soczewica, por, sos sojowy, olej kokosowy
Przyprawy:
indyjska papryczka chilli, garam masala, bazylia, sól, ziele angielskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, kozieradka
Wykonanie:
Soczewicę ugotować.
Na patelnię:
Z - olej kokosowy
M - por, garam masala, papryczka chilli, ziele angielskie, bazylia, gałka muszkatołowa
poddusić, aby por puścił sok
Z - bakłażan pokrojony w kosteczkę
M - curry
W - sos sojowy, sól, ugotowana soczewicę
D - natka pietruszki
O - kurkuma, kozieradka
Podawać z kaszą jaglaną :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz