Miłości do żółtej soczewicy nie zastąpi nic.
No, chyba, że połączenie czerwonej, z czerwonym pieprzem i cudownie różowym czosnkiem :)
Z dodatkiem kaszy jaglanej i orzechów nerkowca...wyszła pyszna kasza, jak nic :)
Rozeszła się bardzo szybko...
Składniki:
3/4 szklanki suchej żółtej soczewicy pomieszanej z czerwoną
0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej
pół filiżanki orzechów nerkowca
3 duże ząbki czosnku, albo i więcej, to zależy od was
czerwony pieprz
cebulka młoda średniej wielkości
olej ryżowy
asafetyda
kurkuma
sól czarna himalajska
płatki drożdżowe 3 łyżki
natka pietruszki
Wykonanie:
Zerknij też na ...
No, chyba, że połączenie czerwonej, z czerwonym pieprzem i cudownie różowym czosnkiem :)
Z dodatkiem kaszy jaglanej i orzechów nerkowca...wyszła pyszna kasza, jak nic :)
Rozeszła się bardzo szybko...
Składniki:
3/4 szklanki suchej żółtej soczewicy pomieszanej z czerwoną
0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej
pół filiżanki orzechów nerkowca
3 duże ząbki czosnku, albo i więcej, to zależy od was
czerwony pieprz
cebulka młoda średniej wielkości
olej ryżowy
asafetyda
kurkuma
sól czarna himalajska
płatki drożdżowe 3 łyżki
natka pietruszki
Wykonanie:
- Soczewicę wrzucić do wody w ilości 1:1 i gotować około 10 minut.
- Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i zagotować w ilości 1 cz. kaszy - 3 części wrzątku. dodać do niej orzechy nerkowca - Z
- Ugotować wszystko do miękkości. Zmiksować po ugotowaniu blenderem.
- Dodać pieprz czerwony, asafetydę - M
- Sól czarną himalajską - W
- Natka pietruszki- D
- Płatki drożdżowe - O
- Jeśli jest za gęste, dodać wrzątku - O
- Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić do miękkości na oleju - dodać do pasty.
- Wymieszać i zajadać :)
Zerknij też na ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz