sobota, 30 kwietnia 2011

Delikatne kotleciki zimniaczaono-pieczarkowe

Składniki:
ziemniaki
cebula
imbir
pieczarki
Przyprawy:
garam masala, curry, sos sojowo-grzybowy, tymianek, kurkuma, czarna gorczyca


Ziemniaki obrać, ugotować na parze
Na patelnię:
Z- oliwa
M - czerwona cebula, podsmażyć, dodać 
Z - pieczarki
M - imbir starty, czarną gorczycę, garam masalę, curry, 
W - sos sojowo- grzybowy
D - odrobinę soku z cytryny
D - kurkuma, tymianek
Z - uparowane i zblendowane ziemniaki
Całość wymieszać na patelni, ostudzić
Obtoczyć w kaszce kurydzianj, usmażyć na odrobinie oliwy, podawać z kiełkami, 
smacznego :)







3 komentarze:

  1. o takie kotleciki to tygryski kochają najbardziej
    p.s mogę sobie u siebie wkleić link do twojego bloga? Bardzo mis ie u Ciebie podoba
    pozdrawiam
    http://kuchniaalicji.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Oczywiście...ja bardzo często zaglądam do Ciebie na bloga...:) Zaglądaj, gotuj...i współpracujmy :) w imię smacznego jedzenia, które nakarmi nasze dusze.

    OdpowiedzUsuń
  3. a to mi bardzo miło ,że i do mnie zaglądasz
    Pięć przemian to mój konik , właściwie tak gotuję na odzień może , tego tak nie widać na blogu ,ale ten sposób jedzenia jest mi znany ok 17 lat , książki mam nawet starsze,ale wtedy pierwszy raz jadłam takie jedzenie w Tęczowej dolinie gotowane przez Tadzia Bylice i tomka Gulińskiego i się zakochałam w takim jedzenie
    Różnie to było po powrocie do do domu z gotowaniem ,ale ziarno zostało pięciu przemian mocno we mnie

    OdpowiedzUsuń