Lubię soję...lubię robić z niej tofu i uwielbiam ziarna, które się nie rozgotowują podczas gotowania...lubię soję w chlebie.
Bo jest smaczna, a dodatkowo wzmacniam jej dobroczynne białko odrobiną mąki sojowej.
Soja, zanim zaczęłam swoją przygodę z miłością do wegetarianizmu kojarzona była z kotletami. Dziś wiem, ze soja to roślina strączkowa, że ma ziarenka i wiele zastosowań.
Składniki:
mąka pszenna graham, mąka pszenna pełnoziarnista, mąka kukurydziana, mąka sojowa, płatki owsiane, zakwas pszenny, siemię lniane
Przyprawy:
kurkuma, sól
Wykonanie:
W - woda
D - zakwas pszenny, oba typy mąki
O - kurkuma
Z - ziemię lniane, mąka kukurydziana
M - płatki owsiane
W - mąka sojowa, sól, soja
Tu można dodać jeszcze wody i mąki pszennej, w zależności od ilości blaszek, jakie mamy gotowe na chlebek, smacznego!!
Bo jest smaczna, a dodatkowo wzmacniam jej dobroczynne białko odrobiną mąki sojowej.
Soja, zanim zaczęłam swoją przygodę z miłością do wegetarianizmu kojarzona była z kotletami. Dziś wiem, ze soja to roślina strączkowa, że ma ziarenka i wiele zastosowań.
Składniki:
mąka pszenna graham, mąka pszenna pełnoziarnista, mąka kukurydziana, mąka sojowa, płatki owsiane, zakwas pszenny, siemię lniane
Przyprawy:
kurkuma, sól
Wykonanie:
W - woda
D - zakwas pszenny, oba typy mąki
O - kurkuma
Z - ziemię lniane, mąka kukurydziana
M - płatki owsiane
W - mąka sojowa, sól, soja
Tu można dodać jeszcze wody i mąki pszennej, w zależności od ilości blaszek, jakie mamy gotowe na chlebek, smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz