Z Indii znów przywiozłam ogromne tym razem opakowanie czarnej gorczycy...uwielbiam jej delikatną strukturę, kiedy tak pięknie strzela pod zębami w trakcie jej konsumpcji. I, jakaż była moja radość, kiedy okazało się, że dostrzegłam ją w polskim sklepie ze zdrową żywnością w moim mieście...teraz w mojej kuchni jej nie zabraknie...
Dodaję ją wszędzie...poza słodkościami oczywiście. I polecam...
A niedawno zrobiłam na szybko pastę do chleba dla przyjaciół i dla siebie...
Składniki:
zielona soczewica, cebulka, siemię lniane, olej z pestek winogron
Przyprawy:
czarna gorczyca, cumin rzymski, garam masala, sos sojowy, kolendra
Wykonanie:
Soczewicę ugotować, zblendować
Na patelni :
Z - oliwa
M - cebulka, podsmażyć, dodać cumin i garam masalę
W - sos sojowy, zblendowaną soczewicę
D - odrobina soku z cytryny
O - kolendra
Z - ziemię lniane
Smakować na chlebku...pychotka
Dodaję ją wszędzie...poza słodkościami oczywiście. I polecam...
A niedawno zrobiłam na szybko pastę do chleba dla przyjaciół i dla siebie...
Składniki:
zielona soczewica, cebulka, siemię lniane, olej z pestek winogron
Przyprawy:
czarna gorczyca, cumin rzymski, garam masala, sos sojowy, kolendra
Wykonanie:
Soczewicę ugotować, zblendować
Na patelni :
Z - oliwa
M - cebulka, podsmażyć, dodać cumin i garam masalę
W - sos sojowy, zblendowaną soczewicę
D - odrobina soku z cytryny
O - kolendra
Z - ziemię lniane
Smakować na chlebku...pychotka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz