niedziela, 22 stycznia 2012

Zupa krem z cebuli

Tak sobie pomyślałam, że cebula podsmażona delikatnie na oleju kokosowym przybiera niebagatelnych walorów smakowych...
i zastanawiam się przy tej okazji, jak można pisać w skrócie jej smak...złoszcząc się na siebie, że nie można doznań kulinarnych, radości kubków smakowych przekazać w prosty, słowny sposób...nic, będę próbować...może uda mi się tym samym za jakiś czas coś w Was wykreować :)


Składniki:
cebula, ziemniaki, korzeń pietruszki, marchew, seler, olej kokosowy, natka pietruszki
Przyprawy:
czosnek, sos sojowy, kurkuma
Wykonanie:


Na patelni:
Z - olej kokosowy
M - cebulka
Podsmażyć delikatnie...przechodzi tym samym cebulka do przemiany Ziemi


W garnku:
O - wrzątek
Z- pokrojone w kostkę warzywa
pogotować około 20 minut...
Z - zawartość patelni
M - czosnek
zblendować
W - sos sojowy
D - natka pietruszki
O - kurkuma...


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz