środa, 19 października 2011

Niebiańska pasta z czerwonej jak ogień w piekle soczewicy

Kocham gotować...to wiem nie od dziś...i nagle pomysły same wpadają mi do głowy. Mieszkam co prawda na ostatnim piętrze, więc może najwyższy, jak sprząta u Góry to mi sfruwają te pomysły...sama nie wiem, a na dodatek, jak od przyjaciółki dostaję sms, że pasta niebiańska jest...jak zatem przepisu nie umieścić tu i teraz?:)


Składniki:
czerwona soczewica, por, płatki owsiane, olej kokosowy, krojone pomidory


Przyprawy:
pieprz kolorowy, garam masala, curry, sól, kurkuma, kolendra


Wykonanie:
Soczewicę czerwoną niełuskaną umyć, ugotować. Ugotowaną zblendować :)


A na patelnię włożyć:
Z - olej kokosowy
M - por pokrojony w plasterki, świeżo zmielony pieprz kolorowy, curry, garam masalę, płatki owsiane
Całość poddusić, następnie dodać:
W - sól i soczewicę
D - pokrojone w kostkę pomidory
O - kurkumę, kolendrę świeżo zmieloną


Smacznego :)


3 komentarze:

  1. świetna pasta , mam tylko pytanie 2-3 dni by się dało ją przetrzymać w lodówce?Czy trzeba zjeśc od razu?

    OdpowiedzUsuń