Zastanawiałam się, jak wykorzysta to, co pod ręką mam, żeby nie wyjść z domu do sklepu. Krótkie spojrzenie dookoła siebie w kuchni...potem do lodówki i pomysł pojawił się sam :)
Składniki:
kotlety sojowe, por, kalafior, marchewka, ziemniaki, imbir w korzeniu, olej kokosowy, ocet balsamiczny
Przyprawy:
czarna gorczyca, garam masala, vegeta wegetariańska, kurkuma
Wykonanie:
Uprzednio ugotować w wegetariańskiej vegecie kotlety sojowe, odsączyć je, wodę, w której się gotowały zostawić na później.
Na voka włożyć:
Z - olej kokosowy
M - czarną gorczycę, imbir w korzeniu starty na tarce, garam masalę, podsmażyć odrobinę
W - kotlety sojowe, podsmażyć wszystko razem
D - odrobinę octu balsamicznego
O - szczypta kurkumy
Z - pokrojone ziemniaki, marchew, różyczki kalafiora
Poddusić wszystko razem, dodać
M - odrobinę majeranku, ziele angielskie
W - sól do smaku
Smacznego!!
Składniki:
kotlety sojowe, por, kalafior, marchewka, ziemniaki, imbir w korzeniu, olej kokosowy, ocet balsamiczny
Przyprawy:
czarna gorczyca, garam masala, vegeta wegetariańska, kurkuma
Wykonanie:
Uprzednio ugotować w wegetariańskiej vegecie kotlety sojowe, odsączyć je, wodę, w której się gotowały zostawić na później.
Na voka włożyć:
Z - olej kokosowy
M - czarną gorczycę, imbir w korzeniu starty na tarce, garam masalę, podsmażyć odrobinę
W - kotlety sojowe, podsmażyć wszystko razem
D - odrobinę octu balsamicznego
O - szczypta kurkumy
Z - pokrojone ziemniaki, marchew, różyczki kalafiora
Poddusić wszystko razem, dodać
M - odrobinę majeranku, ziele angielskie
W - sól do smaku
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz