Składniki:
świeży szczaw
marchewka, pietruszka, seler, kilka kartofelków
śmietana
natka pietruszki
sok z cytryny
por
Przyprawy:
curry, pieprz cayenne, imbir sproszkowany, sól, sos sojowy, ziele angielskie,liść laurowy, kurkuma
I tak...
Do garnka wlewamy:
W- zimna woda
D - wrzucamy natkę pietruszki
O - liść laurowy
Z - seler, pitruszkę, marchewkę w dużych kawałkach i ziemniaki w drobnych
M - szczypta imbiru w proszku
W - zawartość patelni
D - świeży szczaw, sok z cytryny
O - kurkuma
Z - słodka śmietana
Na patlekię kładziemy
Z - ghee
M - pokrojonego pora, podsmażamy, dodajemy curry, pieprz cayenne i ziele angielskie, poddusić wszystko razem, zalać sosem sojowym i do zupy
Idealna zupka na wiosenne przebudzenie :) smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz