wtorek, 14 czerwca 2011

Aksamitna zupa krem z liści kalarepki

Poszłam do warzywniaka, kupiłam kalarepkę z dodatkiem liści poprzedniej klientki...kalarepę zjem jutro a surowo na drugie śniadanie, a liści zrobiłam zupę krem :) z indyjskim akcentem garam masali...
Składniki:
ziemniaki, marchew, seler
cukinia
liście kalarepy
olej kokosowy
natka pietruszki
sos sojowy
Przyprawy:
imbir w korzeniu, kozieradka, majeranek, garam masala, sól himalajska,kurkuma

W garnku rozpuścić:
Z - olej kokosowy
Dodać:
Z - ziemniaki, marchew, seler - poddusić, po ok 15 min dorzucić cukinię
M - korzeń imbiru, garam masala
W - sos sojowy
D - natka pietruszki, liście kalarepy, poddusić
O - wrzątek, kurkuma, kozieradka, zmiksować
D - szczypta brązowego cukru
M - majeranek





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz