poniedziałek, 9 września 2013

Z miłością i biszkoptem

Przepis idealny dopracowany ... i pewnie wciąż coś będę z niego robić...bo zdrowo, pysznie i blacha ciasta zniknęła w mgnieniu oka...a całość zajmuje nie więcej, niż 15 minut.


  1. Najpierw wlałam do szklanki mleka migdałowego łyżkę octu i zostawiłam na cały czas przygotowywania suchych składników.
  2. W młynku zmieliłam pół szklanki brązowego cukru, wysypałam do miski i połączyłam z 6 łyżkami oleju z pestek winogron - Z
  3. Dodałam szczyptę cynamonu - M
  4. A w międzyczasie przygotowałam suche składniki : 1,5 szklanki mąki orkiszowej (D) połączyłam ze szczyptą kurkumy (O), następnie wsypałam pół szklanki mąki z kasztanów jadalnych (Z) łyżkę inuliny (Z) i proszku zastępującego jajka dla wegan , szczyptę cynamonu (M), pół łyżeczki sody oczyszczonej i proszku do pieczenia (W)
  5. Do cukru z cynamonem dosypywałam naprzemiennie suche składniki i mleko z octem, aż do całkowitego połączenia się wszystkiego. 
  6. Na blaszkę małą wyłożoną papierem do piekarnika na 40 minut 180 stopni góra i dół.
  7. Udekorować malinami lub innymi owocami...ech, pyszności...







Zerknij też na ...

1 komentarz: